Wytrawna tarta, idealna na obiad i kolację – jest bardzo lekka i pyszna. Jednak w pierwszej kolejności przyciągnie nas wyglądem – przypomina kwitnący kolorowy ogród.

Ciasto zrobiłam z mąki orkiszowej. Jest ono lekko drożdżowe. Nadzienie to warzywa i pieczarki. Dokładne proporcje oraz wykonanie znajdziesz poniżej, zapraszam 🙂




 

Składniki:

Ciasto:

  • 100 g mąki orkiszowej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka soli
  • łyżeczka bazylii
  • 30 g drożdży
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • ok. 110 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy

Dodatkowo:

  • 100 g fasolki szparagowej
  • 50 g marchewki
  • 1/2 papryki
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • na wierzch: marchewka, cukinia, pieczarki

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube


 Wytrawne tarty i placki - najlepsze na letni obiad