Kokosanki to ciastka, które jak sama nazwa wskazuje składają się głównie z kokosa. Stworzyłam ich wegańską wersję, która jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki!
Ciastka przełożyłam dżemem, co dodało lekkiego orzeźwienia, ale możesz też wykorzystać na przykład ulubiony krem, czy masło orzechowe.
składniki
- 150 g wiórków kokosowych
- 100 g cukru
- 50 g mąki
- 180 ml mleczka kokosowego 80%
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
- dżem
przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszaj i z gotowej masy uformuj ciasteczka. Piecz je 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
- Kiedy ciastka ostygną przełóż je dżemem lub ulubionym kremem.
Sprawdź inne przepisy na desery – klik.
Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga:
Sprawdź najnowsze przepisy
- Termosy obiadowe długo trzymające ciepło! Termosy N’OVEEN
- 30 przepisów na desery i ciasta z galaretką
- Przepis na 20 naleśników
- Garnek tytanowy – 3 najważniejsze cechy i korzyści tego naczynia kuchennego
- Jak zastąpić śmietanę w zupie? Użyj tego składnika, a nie pożałujesz!
- Deser Kopiec Kreta bez pieczenia