Kokosanki to ciastka, które jak sama nazwa wskazuje składają się głównie z kokosa. Stworzyłam ich wegańską wersję, która jest bardzo prosta w przygotowaniu – wystarczy tylko wymieszać wszystkie składniki!
Ciastka przełożyłam dżemem, co dodało lekkiego orzeźwienia, ale możesz też wykorzystać na przykład ulubiony krem, czy masło orzechowe.





Składniki:

  • 150 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru
  • 50 g mąki
  • 180 ml mleczka kokosowego 80%
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:

  • dżem

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wymieszaj i z gotowej masy uformuj ciasteczka. Piecz je 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  2. Kiedy ciastka ostygną przełóż je dżemem lub ulubionym kremem.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube

WEGAŃSKIE KOKOSANKI Z DŻEMEM – kokosowe ciastka
Ocena: 4.9