Witajcie Kochani 🙂

Wszyscy uwielbiamy słodkości, a najlepsze są te, które nie szkodzą naszemu zdrowiu – przygotowałam dla Was wegańską i bezglutenową tartę jaglaną z granatem, uważanym za najzdrowszy owoc. Jest to mój pierwszy wegański wypiek, lecz mogę zaliczyć go do tych najbardziej udanych. Kaszę jaglaną powinniśmy łączyć z granatem, który często też występuje w połączeniu z orzechami włoskimi. Tak też stworzyłam przepis na tartę, w której skład wchodzi ciasto z mąki jaglanej, krem na bazie kaszy jaglanej i mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu 🙂




tabliczka

Składniki:            

Ciasto:

  • 250 g mąki jaglanej (mąkę możemy zrobić z kaszy)
  • 100 g oleju kokosowego
  • 80 g cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki wody

Krem:

  • 0,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka orzechowego (klikając tutaj zobaczycie w jaki sposób je zrobić)
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki cukru żelującego

Dodatkowo ziarna z jednego granata.

 

Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej, Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170203_090900692