Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który jest wegańskim i zdrowym odpowiednikiem znanego wafla o nazwie Snickers. Wafel ten głównie składał się z mleka w proszku, natomiast moje składniki to w głównej mierze masło orzechowe, daktyle, płatki jaglane i kokos.

Przepis inspirowany jest przepisem na wegański deser a’la Snickers z bloga kulinarnego Kuchnia Ellie. Bardzo serdecznie zapraszam Was do klikania – znajdziecie tam wiele ciekawych kulinarnych inspiracji.

Przepis na deser a’la Snickers – https://www.youtube.com/watch?v=HuU69Eu1pz0

Blog Ellie – http://kuchniaellie.blogspot.com/

Kanał Ellie – https://www.youtube.com/channel/UCesm5xI_FhbZpBA3UbL_e9Q

Składniki:

I warstwa:

  • 100 g płatków jaglanych
  • 150 ml gorącej wody
  • 60 g wiórków kokosowych
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 1 – 2 łyżki kakao
  • 80 g daktyli + gorąca woda do namoczenia

II warstwa

III warstwa:

  • 100 g płatków jaglanych
  • 100 ml gorącej wody
  • 60 g kokosu
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • 50 g czekolady (u mnie gorzka)

Dodatkowo:

  • 4 duże wafle

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂 (kliknij w wybrane logo)

FacebookYouTube