Czy taco można zrobić samemu? Oczywiście! I nie jest to trudne. Wystarczy zrobić ciasto, odpowiednio je usmażyć, a do środka nałożyć ulubione dodatki – tradycyjnie znajduje się tam mięso, czerwona fasolka, kukurydza i inne warzywa. Ja postawiłam na lekką wegańską sałatkę, która idealnie pasuje też na grilla lub do innych przekąsek. Pojawia się jedno pytanie – w jaki sposób usmażyć ciasto, aby powstał kształt łódek? Odpowiedź znajdziesz w filmie, w którym pokazałam bardzo łatwy trik, który sprawdził się już za pierwszym razem. Czas więc przygotować składniki i cieszyć się meksykańską przekąską! 🙂





Składniki:

Ciasto:

  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • ok. 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki oliwy

Sałatka:

  • cukinia podsmażona z cebulą
  • ugotowany brokuł
  • pomidor
  • świeży ogórek
  • zamarynowane na noc w przyprawach i podsmażone tofu

Dodatkowo:

  • tłuszcz (najlepiej olej rzepakowy) do smażenia taco

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube