Sos do spaghetti nie musi zawierać w sobie mięsa – bardzo ciekawą alternatywą będzie sos warzywny. Przyrządziłam go z batatów, marchewki oraz cukinii – a więc bardzo zdrowych warzyw. Odpowiednie doprawienie ziołami sprawi, że sos stanie się aromatyczny i będzie smakował równie dobrze, jak ten z mięsem! Przepis nie jest skomplikowany, jego cena również jest bardzo niska 🙂

Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂




tabliczka

Składniki:

  • 200 g batata
  • 300 g cukinii
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki zmielonych płatków owsianych lub jaglanych
  • woda – około 600 ml
  • sezam – kilka łyżek
  • przyprawy i zioła
  • spaghetti lub inny makaron

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170427_123049684asf.