Frytki ze słodkich ziemniaków jeszcze lepiej smakują z cynamonem i cukrem, niż z solą. Jest to bardzo prosty sposób na słodką przekąskę, którą należy jeść jeszcze ciepłą. Frytki są wtedy chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, a do tego unosił z nich będzie się zapach cynamonu.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂




tabliczka

Składniki:

  • 2 bataty
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • 2 – 3 łyżki oliwy lub oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 – 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube