Lubicie rozgrzewające, proste i szybkie jednogarnkowe potrawy? Na pewno spodoba Wam się ten przepis. Każdy poradzi sobie z przygotowaniem potrawki. Jest ona odpowiednia dla wszystkich, ponieważ jest to danie wegańskie, bezglutenowe oraz tanie! 🙂

Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂




Składniki:

  • 4 duże liście kapusty włoskiej
  • 1 marchewka
  • 1 ziemniak
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 1 litr wody
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • przyprawy i zioła (sól, chilli, pieprz, curry, suszona włoszczyzna, bazylia, estragon, rozmaryn)

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka daj pokrojone liście kapusty, pokrojoną w kostkę marchewkę oraz ziemniaka, dodaj też soczewicę i całość zalej wodą. Gotuj przez 10 minut.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z solą i chilli. Gotową dodaj do gotujących się warzyw.
  3. Następnie dodaj pomidora pokrojonego w kostkę oraz przecier pomidorowy. Całość dopraw i gotuj przez 20 minut.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube