Jak często zostaje Wam ugotowany makaron z poprzedniego dnia i nie macie pomysłu co z nim zrobić? U mnie powtarza się to zdecydowanie za często 🙂 Tym razem ugotowałam pyszny bezglutenowy makaron ze sklepu All 4 Celiac, część dodałam do zupy, a resztę też chciałam wykorzystać (makaron tak dobrej jakości nie może się zmarnować! 😀 ). Pomysłów było wiele, jednak finalnie postanowiłam zrobić spód do pizzy. Okazało się to świetnym wyborem!

Tak jak wspominałam wyżej, użyłam bezglutenowego makaronu firmy Incola ze sklepu All 4 Celiac. Pozostałe produkty również tam znajdziecie 🙂

Zapraszam Was do skorzystania z oferty sklepu:  http://www.sklepbezglutenowy.com.pl/

 


Składniki:

  • 250 g ugotowanego makaronu (u mnie bezglutenowy – tutaj go znajdziesz: link)
  • 100 g mąki (u mnie mieszanka mąk bezglutenowych)
  • 10 łyżek ketchupu
  • 100 ml wody
  • opcjonalnie sól, bazylia itp.
  • dodatki do pizzy (u mnie to wegański ser, cebula, cukinia, pomidor)

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowany makaron wymieszaj z mąką, ketchupem oraz wodą. Do smaku możesz dodać trochę soli oraz ulubionych ziół. Gotową masę przełóż do formy, równomiernie rozprowadź i piecz 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  2. Po tym czasie spód wyjmij z piekarnika, a na wierzchu rozłóż wybrane dodatki. Ponownie włóż do piekarnika na około 15 minut.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube

 

PIZZA NA SPODZIE Z MAKARONU – jak wykorzystać ugotowany makaron? (wegańska, bezglutenowa)
Oceń ten post 🙂