Kiedy przychodzi czas na maliny, przychodzi i czas na desery! Może dobrą propozycją jest połączenie malin, pierniczków i bitej śmietany? Jasne, że tak! Szybko, prosto i bardzo efektownie, a co najważniejsze – przepysznie. Czas kupić pierniczki z Kopernika, zerwać maliny i do dzieła 🙂

Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce kucharskiej? Oceńcie to, próbując tego deseru 🙂




Składniki:

  • 1 paczka pierniczków bez nadzienia (Uszatki z firmy Kopernik – 170g)
  • 200 g malin
  • 200 ml śmietanki 30% lub 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • gorzka czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Wcześniej schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder.
  2. Maliny zblenduj.
  3. Na spód deserków pokrusz po 2 pierniczki. Następnie za pomocą szprycy nałóż warstwę bitej śmietany. Jako kolejny nałóż mus z malin, a na nie pokrusz 3 pierniczki. Wierzch udekoruj resztą bitej śmietany, malinami, gorzką czekoladą oraz pierniczkami.
  4. Przed podaniem schłodź przez co najmniej 2 godziny w lodówce.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube