Owocowy deser, idealny na gorące dni – orzeźwiający i dodający energii. Stworzenie przepisu nie było łatwe, ale udało się! Tartaletki są wegańskie, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe, bez pieczenia – spód to roztopiona czekolada i płatki kukurydziane, a mimo to smakują wyśmienicie. Owoce, którymi ozdabiamy babeczki możesz dowolnie zmieniać – wybierz te, które najbardziej lubisz 🙂

Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂




tabliczka

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • ok. 230 g płatków kukurydzianych
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 awokado
  • 1 mango
  • owoce – u mnie truskawki, borówki, kiwi

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170518_124357599IMG_20170518_124339277  IMG_20170518_124015192IMG_20170518_124140261