Witajcie Kochani 🙂

Widzieliście już ryżowe naleśniki (a jeśli nie, zapraszam tutaj 🙂 ), a tym razem przygotowałam dla Was bezglutenowe gofry. Użyłam do nich mąkę ryżową, a dodatkowo mąkę gryczaną. Gofry są chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Zapraszam do obejrzenia ich dokładnego sposobu wykonania 🙂




tabliczka

Składniki:            

  • 150g mąki ryżowej
  • 150g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • łyzka oliwy lub oleju
  • pół łyżeczki cynamonu, kurkumy i proszku do pieczenia
  • woda (około 450 ml)

Sposób przygotowania znajdziecie w filmiku powyżej, Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube