Jest to jeden z najszybszych obiadów – wystarczy ugotować kaszę i wymieszać ją z podsmażonymi warzywami. Wybór warzyw jest szeroki, jednak ja najchętniej łączę cukinię, brokuła oraz pomidora, a do tego dodaję również cebulę 🙂





tabliczka

Składniki:

  • 150 g kaszy jaglanej
  • około 400 ml wody (2.5 raza więcej od objętości kaszy)
  • 1 mała cukinia
  • 1 pomidor
  • kilka różyczek brokuła
  • 1 cebula
  • oliwa lub olej
  • przyprawy – sól, curry, pieprz, czosnek granulowany, zioła

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę jaglaną gotujemy – opłukujemy, zalewamy wodą, dodajemy sól, curry, zioła i gotujemy na małym ogniu do czasu wsiąknięcia wody przez kaszę.
  2. Na patelni podsmażamy cebulę.
  3. Następnie dodajemy pokrojoną cukinię i małe różyczki brokuła. Całość doprawiamy.
  4. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pokrojonego pomidora oraz kaszę jaglaną. Całość mieszamy, możemy jeszcze doprawić.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube


Ingredients:

  • 150 g millet groats
  • 400 ml water
  • 1 small zucchini
  • 1 tomato
  • a few broccoli roses
  • 1 onion
  • oil
  • spices – salt, curry, pepper, granulated garlic, herbs

Preparing:

  1. Cook millet groats – rinse, pour water, add salt, curry and herbs. Boil on low heat until the grains absorb most of the water.
  2. Fry onion.
  3. Add chopped zucchini, small broccoli roses and spices.
  4. When vegetables are soften add chopped tomato,  millet groats and mix.

Via Gusto wished tasty 🙂

If You want to support my work, I invite You to subscribe Via Gusto on You Tube and to visit fanpage (just click on the logo) 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170516_120657539

IMG_20170516_123000383