Każdy uwielbia galaretki w czekoladzie – a zwłaszcza takie, które można przyrządzić samemu! Wystarczy tylko czekolada (u mnie gorzka) i wybrana galaretka (najlepiej z agarem). Moje czekoladki są z niespodzianką w środku – jest to żurawina. Wykonanie jest bardzo proste, wystarczy że posiadasz foremki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu 🙂

Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób wykonania galaretek 🙂




Składniki:

  • 150 g czekolady (u mnie gorzka)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła)
  • 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem)
  • ok. 20 g żurawiny

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube