Co jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może być tort z fasoli, miód z marchewki, czy też budyń z kapusty. Widzimy, że z powodu braku składników spożywano zdrowe dania.

Postanowiłam sprawdzić, czy ostatni z wymienionych przepisów – budyń z kapusty – jest godny polecenia i czy rzeczywiście przypomina budyń. Byłam zaskoczona, że smakuje aż tak dobrze! 🙂 Zapraszam do obejrzenia przepisu 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=hb3pov_4L6stabliczka

Składniki:

  • 800 g białej kapusty
  • 5 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek cukru
  • ewentualnie kakao

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170325_101832783IMG_20170324_174704365IMG_20170325_101556097