Wegańsko, bezglutenowo, ale bardzoooo kalorycznie, a zarazem zdrowo!
Dzisiejszy przepis to mnóstwo kalorii w pysznej oprawie m.in. orzechów i chałwy – babeczki są idealne na przykład po treningu.
Do wykorzystania miałam produkty ze sklepu Dubai Food, i jak widać nie zawahałam się użyć prawdziwie „ciężkich” produktów.
Polecam Wam sklep Dubai Food, spory asortyment delikatesów arabskich, indyjskich i tureckich w przyjaznych cenach: www.dubaifood.pl
Czas rozwiać tajemnicę naszej bomby kalorycznej:

 

Składniki (12 sztuk):

Sposób przygotowania:

  1. Mieszankę orzechów zmiel, a następnie wymieszaj z dżemem. Gotową masą wylep spody foremek na muffinki.
  2. Krem kokosowy oraz chałwę daj do garnka, a następnie podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aby powstała gładka masa. Ciepły krem wylej na wcześniej wyłożony spód.
  3. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
  4. Babeczki zostaw do ostygnięcia – wtedy stwardnieją.

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube

BOMBA KALORYCZNA, ALE STOSUNKOWO ZDROWA BOMBA! – wegańskie babeczki z chałwą
Ocena: 5