Czekoladki to sposób na bardzo szybki deser – najważniejsze to posiadać silikonowe foremki, które kupimy już za kilka złotych (mogą to być foremki w każdym możliwym kształcie). Drugą ważną sprawą są odpowiednie proporcje – tak, aby czekoladki nie były zbyt miękkie, ani zbyt twarde.
Przedstawiam Wam czekoladki na bazie gorzkiej czekolady, kokosu i bananów. Mimo braku cukru są bardzo słodkie i pyszne! Zapraszam 🙂

 

Składniki:

  • 100 g czekolady
  • 1 mały banan (zblendowany)
  • 150 ml twardej części mleczka kokosowego
  • 25 g kokosu

Dodatkowo:

  • czekolada lub polewa
  • kokos

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka daj wszystkie składniki i podgrzewaj do zagotowania, cały czas mieszając.
  2. Lekko ostudzoną masę przelej do silikonowych foremek i włóż do zamrażarki na około 2 godziny.
  3. Następnie czekoladki wyciągnij z foremek i oblej roztopioną czekoladą, całość posyp kokosem

Via Gusto życzy smacznego 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo) 🙂

FacebookYouTube