BANANOWE MUFFINKI z kremem czekoladowym

Najszybsze i uwielbiane przez wszystkich muffinki z bananami – wystarczy jedynie wymieszać składniki i włożyć do piekarnika. Z bananami zawsze idealnie łączy się czekolada – stworzyłam więc przepis na gęsty krem z kaszy jaglanej, do której dodałam daktyle oraz roztopioną gorzką czekoladę. Krem ten bardzo dobrze sprawdził się do dekoracji muffinek, ponieważ posiada odpowiednią strukturę. Można go również wykorzystać do innych ciast i deserów 🙂
Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂




IMG_20170527_174050984

tabliczka

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 dojrzały banan
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki oleju lub stopionego oleju kokosowego
  • 1/2 szklanki mleka (roślinnego)
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 garście daktyli
  • 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170527_174933869IMG_20170527_174157284IMG_20170527_174924197 IMG_20170527_174000309

« »

© 2017 Via Gusto. Theme by Anders Norén.

Przyprawiony.pl - kolekcjonuj ulubione przepisy pasjajedzenia Przepisy kulinarne przepisy kulinarne Przesiane.pl mytastepol.com rondel
Lista Blogów Kulinarnych