Masz ochotę na szybką przekąskę dodającą energii – na przykład po treningu – lub pożywne i oryginalne śniadanie? Bananowe babeczki to właśnie Ci zaoferują! Są wegańskie i bezglutenowe, nie znajdziesz w nich także cukru. Składniki możesz także zamieniać – zamiast rodzynek użyć daktyli, płatki jaglane zamienić na owsiane, a kakao na karob. Babeczki to sposób na zrobienie zdrowych słodyczy, którymi nie możesz pogardzić.

Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej 🙂





tabliczka

Składniki:

  • 100 g płatków jaglanych (lub owsianych)
  • 40 g kokosu
  • 90 g namoczonych rodzynek (lub daktyli)
  • 2 duże banany
  • 2 -3 łyżeczki kakao (lub karobu)

Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej 🙂

Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka 🙂

FacebookYouTube

IMG_20170422_172929284 IMG_20170422_172608183 IMG_20170422_172545124

 
Miss Babeczki 2016/17 - II edycja